Jeg tilbyder terapi til børn, unge og voksne. Jeg har specialiseret mig i behandling af OCD, angst og traumer og har desuden en bred erfaring med behandling af en lang række andre psykologiske problemstillinger. Jeg har desuden en særlig interesse og erfaring med at hjælpe pårørende til OCD og angstramte.  Du kan læse mere om OCD og nogle af de forskellige andre angstlidelser på de næste sider.

Bor du langt fra Århus har jeg mulighed for at tilbyde konsultationer over en sikker videoforbindelse.

Kognitiv adfærdsterapi er den terapiform, der har vist sig at have allerbedst effekt på OCD og angst. Derfor arbejder jeg som udgangspunkt ud fra denne tilgang når jeg behandler disse lidelser. Ofte inddrages også metoder fra andre terapiretninger, f.eks. mindfulness, Acceptance og Commitment Therapy (ACT) og metakognitiv terapi. Kognitiv adfærdsterapi bygger på et samarbejde mellem behandleren og klienten, hvor man i fællesskab samarbejder om at finde de metoder, der hjælper klienten videre mod et konkret mål, f.eks. mindre angst.

De fleste OCD- og angstramte er ambivalente i forhold til behandlingen. På den ene side vil de meget gerne have hjælp til at slippe af med OCDen/angsten. På den anden side kan det være svært at ændre den adfærd, som umiddelbart giver en følelse af tryghed – men som vedligeholder lidelsen. Det er vigtigt at vide, at man aldrig bliver tvunget til noget i behandlingen og metoderne anvendes i det tempo man er klar til. Nogle gange kan der være behov for at gå ultra langsomt frem, andre gange er tempoet højere.

Kognitiv adfærdsterapi er kendetegnet ved at være forholdsvis kortvarig (5-15 sessioner). Ved svære OCD- og angstlidelser kan der være behov for længere forløb.