Jeg udbyder nu kursus om Body Dysmorphic Disorder (BDD) af kortere og længere varighed. Der er endnu ikke ret mange i Danmark der har kendskab til den meget plagsomme lidelse Body Dysmorphic Disorder (BDD), som rammer cirka 2% af befolkningen. Desværre gælder dette både i befolkningen generelt og blandt fagfolk. Derfor er det også sjældent, at BDD-ramte får tilbudt den rette behandling.

De fleste professionelle er i tvivl om, hvordan de mest hensigtsmæssigt forholder sig til og støtter den BDD-ramte og hvordan BDD bedst behandles. Den mest naturlige reaktion er nemlig ikke altid den mest hensigtsmæssige.

Før 1990’erne anså man BDD for at være en ubehandlelig lidelse. Uden behandling er BDD da også oftest en kronisk lidelse. Men heldigvis er der sket en masse på området de seneste 30 år. Nu ved vi, at med den rette type behandling kan de fleste få reduceret eller helt slippe af med symptomerne. Men selvom der findes effektiv behandling for BDD er det langt fra alle der får den hjælp de har brug for. Mange BDD-ramte har nemlig ikke indsigt i, at de har BDD, men opsøger i stedet hudlæger, plastikkirurger og andre faggrupper, hvor fokus er på at ”reparere defekten”. Det har desværre ikke den ønskede effekt, og de bliver fanget ind i en række tvangshandlinger, der vedligeholder lidelsen.

Skræddersyet kursus om BDD

På et kursus om Body Dysmorphic Disorder (BDD) kunne emnerne bl.a. omfatte:

  • Information om lidelsen generelt – symptomer, årsager, vedligeholdende mekanismer
  • Behandling af BDD – hvad er effektivt?
  • Pårørendeinddragelse – hvordan støtter man bedst de pårørende
  • Hvordan støtter man den BDD-ramte frem for BDDen

Du kan læse mere om lidelsen her.

Kurset skræddersyes til jeres behov. Kontakt mig for at høre nærmere.

Og jeg har i samarbejde med min gode kollega Gunnthora Steingrimsdottir udgivet en artikel online på Psykologernes Fagmagain P, den kan læses her.

Jeg har også deltaget i nyhedsindslag om BDD på TV2 News, se mere her og her.